De Favouriete Links

De Keraton Surakarta Hadiningrat is het belangrijkste voorbeeld voor Wisma Ulah Budaya in het respecteren van de klassieke kunsten van Java.

De Joglosemar Website geeft goede en interessante informatie over de Javaanse vorstenhoven, Javaanse dans, historie en tradities; het geeft ook informatie over het werk van Gusti Raden Ayu Koes Moertiyah van de Keraton Surakarta Hadiningrat en de S.T.S.I., de dansacademie van Surakarta.

De JawaPalace Website geeft ook goede en interessante informatie over de Javaanse vorstenhoven, Javaanse dans, historie en tradities.

De JawaKidul Website is speciaal opgedragen aan de Javaanse Godin van De Zuidzee, Kanjeng Ratu Kidul. De site toont mooie schilderijen en uitgebreide informatie over de geŽerde godin, die de klassieke Javaanse danskunst ten geschenke gaf aan de Middenjavaanse vorstenhoven.

Het Bulletin voor Indonesische uitvoerende kunsten in Nederland toont een overzicht van gezelschappen in Nederland die zich bezighouden met de uitvoerende kunsten.

Het American Gamelan Institute bezit een grote collectie notaties, monografieŽn, opnames en ander materiaal over gamelan en andere gerelateerde kunstvormen uit IndonesiŽ en andere landen.

De Tong-Tong Web Site geeft informatie over allerlei activiteiten van de jaarlijkse Pasar Malam Besar Tong-Tong in Den Haag, die ieder jaar wordt bezocht door optredende gezelschappen uit IndonesiŽ. Deze website heeft ook 'links' naar verschillende andere 'sites' over IndonesiŽ.

De website van Het Museon, het onderwijsmuseum van Den Haag, geeft interessante informatie over Indonesische voorwerpen.

Het Ballet Net en de Dance Links hebben 'hyperlinks' naar de belangrijkste dans- en balletgezelschappen in Europa en de Verenigde Staten en geven een goed overzicht van andere dansvormen als uitvoerende kunst.

De Wiwik Indonesia Homepage geeft interessante informatie voor reizigers naar IndonesiŽ.

In goede harmonie geeft het Centrum de Jeugdhaven al sinds 1985 repetitiefaciliteiten aan de Stichting Wisma Ulah Budaya.

De Stichting Volkenkundige Collectie Nederland geeft veel informatie over Indonesische voorwerpen, evenementen en tentoonstellingen.


naar Introductie


naar bovenkant pagina